Inici

Fruit d’una PASSIÓ

Cavall d’Acer és un lloc de trobada d’un tipus de ciclisme on els valors del plaer i la sostenibilitat ens ajuden a recuperar una manera de veure les coses.

La referència és el ciclisme tal com es practicava abans que les bicicletes es transformessin en màquines sofisticades.

La mobilitat sostenible amb bicicleta, l’esport entès com una activitat saludable i apta per a totes les edats, l’esforç relacionat amb el plaer i no amb el rendiment ens permeten gaudir d’unes bicicletes i un ciclisme que ens ajuda a apreciar el nostre entorn de manera diferent.

Cavall d’Acer, a través de la bicicleta de carretera clàssica, busca desenvolupar un tipus d’activitat que permeti oferir a les nostres poblacions vies de comunicació entre elles, segures i agradables per als ciclistes, permetent que tant els habitants de les ciutats com els turistes que les visitin amb bicicleta puguin conèixer i gaudir del seu entorn amb tranquil·litat i serenitat.

Les nostres ciutats estan aïllades, i cada vegada més, solament ens ofereixen el que es troba al seu centre, ignorant la bellesa dels seus barris i de les poblacions properes. Les entrades i sortides de les mateixes no estan dissenyades per a bicicletes, a pesar que cada vegada aquesta és una part més important de les nostres carreteres.

Cavall d’Acer vol recordar aquests dies on els nens es movien per anar i tornar del col·legi amb la seva bicicleta i se sentien segurs, on la gent gran disposava d’una bicicleta per desplaçar-se amb seguretat i rapidesa.

Els esdeveniments de bicicleta de carretera clàssica ens permeten traçar entrades i sortides de les nostres ciutats i poblacions que poden i han de quedar marcades per ser utilitzades per qualsevol que ho desitgi.

Cavall d’Acer pretén posar de manifest les necessitats i mancances de les nostres poblacions, pretén demostrar que si disposem d’una via segura i transitable per bicicletes ràpides, sense necessitat de esquivar obstacles o lluitar contra les dificultats que ens ofereix un ferm en males condicions, podem realitzar desplaçaments quotidians de més de 20 km més ràpidament que en molts altres tipus de vehicles, sobretot si el terreny no ens obliga a anar en bicicletes tot terreny i per terrenys que  forcen a anar a velocitats baixes i de manera insegura.

Cavall d’Acer és una mica més que una web que ofereix esdeveniments o productes, estem convençuts que és una eina de canvi, sobretot si comptem amb el vostre suport.

 

Miguel Santalices